< Terug naar projectoverzicht

Opdracht: Breng een aankoopadvies uit voor een complex dat bestond uit meerdere panden, waarin een zalencentrum was gevestigd. Reno- veer het huis en maak er een praktische woning van, geschikt voor een gezin met vier kinderen. Huisvest in het pand bovendien een praktijk voor psychotherapie en een theater. Verzorg het gehele traject van het renovatieplan, de budgettering, het bouwkundig en architectonisch ontwerp en de inrichting.

Concept: Vanwege de situering van de bebouwing rondom de binnen- plaats, ontstond het idee van een Romeins lusthof. Buro BeRT ontwierp een statig multifunctioneel woon- en werkhuis met als uitgangspunten: licht, overzichtelijkheid, opbergruimte en onderhoudsvriendelijkheid. In de living reikt een grote boekenkast tot aan het plafond. De indeling van deze grote huiskamer in een woongedeelte, eetgedeelte en pc-hoek geeft de bewoners de ruimte te verblijven in beslotenheid. Tussen de woning en de praktijkruimte is een theater gemaakt. Om voldoende lichtinval te cree?ren, is een deel van het dak aan de achterzijde verwijderd. Hier is een tweede patio gerealiseerd. Op de vloer van het theater ligt zowel asfalt als leisteen, materialen die een intrigerend contrast vormen. De praktijkruimte wordt in twee├źn gedeeld door een op maat gemaakte, ovale kast, aan elke zijde voorzien van acht lades. In het dak is een venster van 3x3 meter geplaatst op het noorden, waardoor noorderlicht binnenvalt.

Gevel: Het kunstwerk op de voorgevel van de woning, een zwerm bronzen vogels, is gemaakt door Simona Vergani.