< Terug naar projectoverzicht

Opdracht: De bewoners kochten een oud, hoog pand waarvan het oorspronkelijke interieurontwerp was aangetast. Het plafond was verlaagd en over het sierwerk van de deuren was een laag triplex bevestigd. De vraag was er een huis van te maken met een eigen sfeer en identiteit dat plaats kan bieden aan hun collectie beeldende kunst.

Concept: Buro BeRT maakte een ontwerp waarin de kunst een bijzondere plaats heeft. Het herstel van de oorspronkelijke interieurelementen vormde het uitgangspunt. Zo zijn de schuifpanelen voor de ramen aan de achterzijde van het pand in ere hersteld. In sobere hoge ruimtes valt het daglicht in overvloed naar binnen. Uitgebalanceerde kunstverlichting zorgt dat ook ’s avonds de kunstcollectie goed tot haar recht komt. De sisal traploper met zwarte bies accentueert sierlijk de loop van de trap en de hoogte van het huis. De zolderetage, waar vroeger de bedienden waren gehuisvest, doet dienst als kinderetage.