< Terug naar projectoverzicht

Opdracht: Creeer in dit stadshuis (ongeveer 1910) een besloten woonsfeer. Een plek waar veel aandacht kan worden besteed aan literatuur en het beoefenen van schilderkunst, kunstvormen die een centrale plek innemen in het leven van de bewoners.

Concept: Buro BeRT ontwierp in dit huis een ruime, klassiek ingerichte bibliotheek met boekenkasten tot aan het plafond en een grote leestafel als middelpunt, en op de eerste etage naast de slaapkamer een licht, elegant ingericht atelier. De renovatie van dit huis was in technisch opzicht omvangrijk. Er was sprake van enorm achterstallig onderhoud en er dienden veel bouwkundige aanpassingen te worden verricht, zoals het opnieuw metselen van de voorgevel, het aanbrengen van isolatiewanden, het verstevigen van vloeren, het vervangen van alle leidingen en het restaureren van vele ornamenten en lijsten.