< Toon alle partners

Vos Interieur in Groningen profileert zich als hét interieur- en designcentrum van Groningen. Anneke Ausema, interieur-adviseur op de textielafdeling van Vos, is stelliger: ze beschouwt Vos als ‘landelijk toonaangevend in interieur en wonen’.

Anneke: Ons bedrijf heeft een uitzonderlijk mooie en uitgebreide collectie. Geen tamme oplossingen. Mensen zeggen vaak: Vos Interieur is net een museum. Daarmee doelen ze niet alleen op de bijzondere collectie, maar ook op de wijze van presenteren. Onze kleingoedafdeling wordt vergeleken met een museumshop. Vos’ toegevoegde waarde zit ‘m bovendien in onze vergaande kennis van stoffen. En in het gegeven dat mijn collega’s en ik onze klanten goed begrijpen. Dat wordt alom gewaardeerd.

Anneke over Bert: Wat stijl betreft voelen Bert en ik elkaar feilloos aan. Er is sprake van een meer dan goede wisselwerking. Al tijdens ons eerste project liet Bert merken vertrouwen in mij te hebben door akkoord te gaan met het enige voorstel dat ik hem had voorgelegd. Een gesprekspartner zoals hij werkt bij mij vruchtbaar voor de totstandkoming van creatieve oplossingen. We komen vaak razendsnel tot overeenstemming. Inmiddels werken we ruim 10 jaar met regelmaat samen.

Bert is geen man die alwetend zijn mening opdringt, maar juist iemand die met een zekere zachtheid zijn ideeën lanceert...

Bert is rustig, relaxed, niet afstandelijk, persoonlijk en toetsend. Hij is een aimabel mens die mij betrekt bij zijn werk, zijn projecten en zijn persoonlijke reilen en zeilen... Met zijn rijzige gestalte en designbrilletje lijkt hij misschien op een architect, maar hij wijkt af van het archetype van de architect. Hij is geen man die alwetend zijn mening opdringt, maar juist iemand die met een zekere zachtheid zijn ideeën lanceert...

Anneke over zichzelf: Ik werk intuïtief. Wel steeds met een eindresultaat voor ogen: dat is de sfeer die ik wens te creëren. Zodra ik - focussend op dat resultaat - iets bedenk, beoordeel ik scherp of het in de praktijk werkbaar is en of het esthetisch verantwoord is. Geen huis is standaard. Je moet als interieur-adviseur naast creatief ook inventief zijn. In mijn vak is het bovendien belangrijk over enig mathematisch inzicht te beschikken. Het vermogen de lijnen te zien. Zowel figuurlijk: de hoofdlijnen, als letterlijk: de zichtlijnen in een interieur.

Ik werk bij voorkeur met gebruikmaking van kleuren die een gemiddelde interieurinrichter niet op zijn palet heeft. Een goed interieur en een fijne inrichting maken dat je blij wordt. Ook ikzelf. Het is toch mooi als het resultaat ook bij mijzelf tot enige trots leidt? Anders gezegd: een goede leefruimte is de voorwaarde voor het totstandkomen van woon- en werkgeluk.

Bert: Ik doe op het gebied van stoffen uitsluitend zaken met Vos Interieur. Nergens anders in Nederland zag ik een zaak met zoveel stoffen en zo veel kennis. Anneke en ik zitten snel op eenzelfde golflengte. Ik belde bijvoorbeeld Anneke en vertelde een gordijn (hangend aan een gebogen buis) te willen tegen de tocht bij de buitendeur van mijn kantoor. De eerstvolgende keer toonde Anneke me slechts één stof met een kleurrijk motief. Het was een schot in de roos en ik ging onmiddellijk akkoord. Het voorbeeld illustreert onze samenwerking. Ik ben van het halve woord. Anneke is de goede verstaander.